Twaróg z ogórkiem i kiełkami

Dla wszystkich, którzy uwielbiają twarożek, dla tych co lubią smaczne śniadania polecam dzisiaj pyszny, lekki twaróg z kiełkami i świeżym ogórkiem. Idealny do chleba lub bułeczki. Ja takie śniadanka uwielbiam i często je przygotowuję.

Składniki:

 

  • 200 g twarogu,
  • 1 pęczek rzodkiewki,
  • 1/2 ogórka,
  • 100ml jogurtu naturalnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 pęczka koperku,
  • kilka gałązek natki,
  • garść kiełków rzodkiewki,
  • sól,
  • pieprz,
  • słodka papryka

 

Przygotowanie:

Rzodkiewkę myjemy i kroimy w cienkie plasterki, kilka odkładamy do dekoracji. Ogórka obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki (ewentualnie odciskamy sok). Natkę, koperek i kiełki drobno siekamy. Można zostawić odrobinę kiełek do dekoracji. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, Do miski wkładamy twaróg, rozgniatamy go widelcem i dodajemy jogurt naturalny. Następnie dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Twaróg przekładamy do miseczki i dekorujemy plasterkami rzodkiewki i kiełkami. Smakuje świetnie ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego 😉





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź