Nie sądziłam, że wyjdzie mi takie pyszne danie 🙂 Schab wyszedł bardzo soczysty, mam wrażenie, że to dzięki szpinakowi, który chroni go przed wysuszeniem. Kotleciki były tak smaczne, że nie mogłam przestać ich jeść 😉 Gorąco je polecam 🙂 Są bardzo szybkie do przygotowania, będą świetną alternatywą dla zwykłych schabowych.
- schab 300g,
- szpinak mrożony 200g,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 cebula,
- ser zółty 50g,
- sól,
- pieprz,
- gałka muszkatołowa 1/3 łyżeczki
Kolejno dodajemy szpinak. Szpinak podsmażamy doprawiając do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na kotlety wykładamy porcję szpinaku, Całość posypujemy startym na małych oczkach tarki żółtym serem. Zapiekamy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni - aż ser się lekko zarumieni. Schab jest bardzo soczysty, naprawdę jest pyszny. Smacznego 🙂
Często przygotowuję taki schab na niedzielny obiad. Pani Kasiu dziękuję za pyszną inspirację.
Nie ma za co 😉 cieszę się, że smakuje 😉
Zdjęcie nadesłała Pani Marta S.
“Dzisiaj próbowałam schab ze szpinakową pierzynką. Pychhhhaa!” – Tak Pani Marta napisała na facebooku o schabie pod szpinakową pierzynką.