Koktajl mleczno-truskawkowy

To mój ulubiony koktajl. Latem robię go ze świeżych truskawek, a w pozostałe pory roku – z mrożonych. Jest kremowy, delikatnie słodki, po prostu pyszny. Ma bardzo mało kalorii więc nadaje się idealnie na drugie śniadanie, a nawet kolację.

Koktajl mleczno-truskawkowy

Koktajl mleczno-truskawkowy

SKŁADNIKI (1 porcja):

  • 200g truskawek,
  • 150g jogurtu naturalnego,
  • 100ml mleka,
  • 1-2 łyżeczki miodu,

PRZYGOTOWANIE:

Truskawki płuczemy i osuszamy. Przekładamy je do naczynia, dodajemy jogurt, mleko i miód. Miksujemy wszystko blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.

Koktajl podajemy schłodzony.

Życzę smacznego  🙂

Uwaga

1) Jedna porcja koktajlu będzie zawierała około 232kcal, w tym:

  • węglowodany – 36,5g,
  • białko – 10,9g,
  • tłuszcz – 5,6g,
  • błonnik – 3,6g.

Koktajl proponuję podać na drugie śniadanie lub kolację.





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź