Jeśli nie przygotowaliście jeszcze świątecznego menu to może zainteresują Was takie roladki z jajkiem. Bardzo proste do przygotowania, a jakie pyszne. Jest to bardzo sprytny pomysł na "przemycenie" jajka do mięsnej potrawy, które niebywale jest znakiem zbliżających się świąt wielkanocnych.
Roladki prezentują się wspaniale na talerzu i są bardzo smaczne, polecam
Składniki:
- 5 plastrów schabu (ok.500g),
- 5 plasterków szynki,
- 5 plasterków żółtego sera,
- 10 jajek przepiórczych,
- 1-2 łyżeczka musztardy,
- sól,
- pieprz
Przygotowanie:
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo (3 minuty). Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, najlepiej przez folię. Każdy z plastrów oprószam solą i pieprzem i smarujemy musztardą. Na schabie układamy plasterek szynki i sera oraz 2 jajka. Zwijamy ciasno roladki i obsmażamy je na patelni. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Podajemy z ziemniakami z wody posypane rzeżuchą. Życzę smacznego 🙂