Surówka z marchewki

Skoro dzisiaj mamy niedzielę więc pewnie na większości stołów goszczą schabowe, mielone lub jeszcze inne mięsko. Mamy mięsko, ziemniaczki, a do takiego zestawu brakuje dobrej surówki. Ostatnio zrobiłam surówkę z marchewki, która wyszła świetna, więc dzielę się z Wami przepisem.

Surówka jest bardzo prosta i szybka do przyrządzenia, bo składa się tylko z jednego głównego składnika. Resztę składników na pewno mamy w domu.
SKŁADNIKI:
  • 3 marchewki,
  • 2 łyżeczki soku z cytryny,
  • 1 łyżeczka cukru pudru,
  • 2 łyżeczki majonezu,
  • 1/2 łyżeczki octu jabłkowego
PRZYGOTOWANIE:
Marchewkę dokładnie obieramy i płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie ścieramy ją na średnich oczkach tarki. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, ocet jabłkowy oraz cukier puder. Następnie dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy.
Surówkę najlepiej przygotować 1-2 godziny przed spożyciem, aby się przegryzła. Życzę smacznego 🙂
Surówka z marchewki

Surówka z marchewki





2 komentarzy

  1. Bardzo dobra, często ją robie

    • cukiereczek

      Cieszę się, że smakuje 😉

Zostaw odpowiedź