Różane pierogi z truskawkami

Ostatnio pokazałam Wam jak zrobić Niby zwykłe pierogi z truskawkami, ale dodatek cukru różanego sprawia, ze pierogi te nabrały całkiem innego smaku. Czuć ten aromat, smak róży... Oczywiście wszystko zależy od tego, ile cukru wsypiecie do jednego pierożka. Zapewniam Was, ze te pierogi są pyszne. Ale o tym musicie się już sami przekonać :) Składniki: mąka 250g, letnia woda, 1 łyżka oliwy, 300g truskawek, kilka łyżek cukru różanego, płatki róży do dekoracji Przygotowanie: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w kostkę. Kilka odkładamy do dekoracji. Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy oliwę, stopniowo dodajemy wodę i zagniatamy ciasto pierogowe. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i wycinamy kółka.




Na każdym kółku układamy kilka kawałków truskawek i około 1/3-1/2 łyżeczki cukru. Zlepiamy pieroga. Zagotowujemy osoloną wodę, wrzucamy pierogi i gotujemy je około 3 minut po wypłynięciu. Pierogi podajemy posypane cukrem różanym na płatkach róż. Smacznego :) “>cukier różany. Dziś chcę Wam zaprezentować prosty sposób wykorzystania takiego cukru. A mowa o pierogach, prosto, ale jak smacznie i aromatycznie :)

Niby zwykłe pierogi z truskawkami, ale dodatek cukru różanego sprawia, ze pierogi te nabrały całkiem innego smaku. Czuć ten aromat, smak róży… Oczywiście wszystko zależy od tego, ile cukru wsypiecie do jednego pierożka. Zapewniam Was, ze te pierogi są pyszne. Ale o tym musicie się już sami przekonać :)
Składniki:

  • mąka 250g,
  • letnia woda,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 300g truskawek,
  • kilka łyżek cukru różanego,
  • płatki róży do dekoracji
Przygotowanie:
 

Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w kostkę. Kilka odkładamy do dekoracji. Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy oliwę, stopniowo dodajemy wodę i zagniatamy ciasto pierogowe. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i wycinamy kółka. Na każdym kółku układamy kilka kawałków truskawek i około 1/3-1/2 łyżeczki cukru. Zlepiamy pieroga. Zagotowujemy osoloną wodę, wrzucamy pierogi i gotujemy je około 3 minut po wypłynięciu. Pierogi podajemy posypane cukrem różanym na płatkach róż. Smacznego :)

Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „akceptuję". Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. kliknij po więcej informacji

Niektóre informacje mogą być przesyłane do Użytkownika w postaci tzw. pliku cookie zapisywanego w pamięci urządzenia Użytkownika. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu personalizowania serwisu dla Użytkownika, w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. Użytkownik może w każdej chwili zablokować akceptację plików cookie ale może to spowodować utrudnienia w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące akceptacji cookies.

zamknij