Koktajl sojowo-bananowy z masłem orzechowym

Wiecie już, że uwielbiam masło orzechowe. Połączyłam więc mleko sojowe i masło orzechowe i powstał bardzo przyjemny w smaku, delikatny kremowy, a przede wszystkim zdrowy koktajl.

Składniki:

  • napój sojowy bez cukru 1 szklanka,
  • 1 banan,
  • 1 łyżka masła orzechowego,
  • 2 łyżeczki miodu,
  • mięta do dekoracji

Przygotowanie:
 

Do naczynia blendera wlewamy mleko sojowe. Banana obieramy i dzielimy na mniejsze części. Kilka plasterków odkładamy do dekoracji. Do mleka dodajemy miód i masło orzechowe. Całość miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony. Koktajl ma bardzo fajny kremowy, orzechowy smak, a przede wszystkim jest bardzo zdrowy. Polecam gorąco na śniadanie. Życzę smacznego ;)

Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „akceptuję". Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. kliknij po więcej informacji

Niektóre informacje mogą być przesyłane do Użytkownika w postaci tzw. pliku cookie zapisywanego w pamięci urządzenia Użytkownika. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu personalizowania serwisu dla Użytkownika, w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. Użytkownik może w każdej chwili zablokować akceptację plików cookie ale może to spowodować utrudnienia w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące akceptacji cookies.

zamknij