Koktajl jagodowo-bananowy

Pyszny i zdrowy koktajl idealny na drugie śniadanie. Aby urozmaicić jego smak dodałam mleko migdałowe, ale można też zwykłe.

Koktajl jagodowo-bananowy

Koktajl jagodowo-bananowy

SKŁADNIKI (2 porcje):

  • 1 banan,
  • 2/3 szklanki jagód (około 110g),
  • 150g jogurtu naturalnego,
  • 100ml mleka migdałowego (lub zwykłego),
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego,

PRZYGOTOWANIE:

Jagody płuczemy i zostawiamy do obcieknięcia. Banana obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy ma gładki koktajl.

Życzę smacznego  :)

Uwaga:

1) Jedna porcja koktajlu będzie zawierała około 210kcal, w tym:

  • węglowodany – 42g,
  • białko – 5g,
  • tłuszcz – 3,2g,
  • błonnik – 3,3g.

Koktajl proponuję podać na drugie śniadanie lub kolację.

Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „akceptuję". Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. kliknij po więcej informacji

Niektóre informacje mogą być przesyłane do Użytkownika w postaci tzw. pliku cookie zapisywanego w pamięci urządzenia Użytkownika. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu personalizowania serwisu dla Użytkownika, w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. Użytkownik może w każdej chwili zablokować akceptację plików cookie ale może to spowodować utrudnienia w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące akceptacji cookies.

zamknij